2022. okt 22.

Így készül a vegeta házilag

írta: Miranda47
Így készül a vegeta házilag

Sóban tartósított zöldségkrém, ízesítésre

3-1.jpeg

Szeretnék ajánlani a kedves Olvasóknak egy házilag készített, tartósítószerektől mentes zöldségkrémet, amit levesek, főzelékek, vagy akár pörkölt ízesítésére lehet felhasználni.  Elkészítése viszonylag egyszerű, csak a zöldségek megtisztítása és ledarálása veszi igénybe az időnket. A zöldségek súlya tisztított állapotban értendő.

2_23.jpg

Hozzávalók:

1 kg sárgarépa

0,5 kg petrezselyemgyökér

0,5 kg paradicsom

0,5 kg fejeskáposzta

0,5 kg karfiol

25 dkg zellergumó

25 dkg karalábé

25 dkg kelkáposzta

25 dkg vöröshagyma

25 dkg zöldpaprika

1 jó marék petrezselyemzöld

1 jó marék zellerzöld

1 kg só

1_21.jpg

Elkészítés:

Minden zöldséget ledarálunk, egy kiló nem jódozott sóval összekeverünk, majd szorosan üvegekbe nyomkodjuk a pépet. A tetők alá celofánt rakunk. Én botmixer-szerű darálóval dolgoztam, de  húsdarálón is meg lehet darálni, lehetőleg minél finomabbra.  Az üvegek 2-3 dl-esek. Célszerű kis üvegekben tárolni, hogy ne álljon sokáig a bontott üveg. Hűtőben, vagy hűvös helyen ajánlatos tartani, felbontás után mindenképpen. Bontatlanul eláll egy évig is.

4_13.jpg

A képeken látható mennyiség fele adagból készült. Nem muszáj dekára betartani a mennyiségeket.

 

saját felvételek

 Miranda

 

Látogass el közénk, blogunk

  facebook csoportjába,  

ahol reggel és este is valami érdekessel várjuk követőinket, kedvelőinket. 

Iratkozz fel blogunk

VIDEÓ CSATORNÁJÁRA is,

hogy értesülj legújabb videóinkról!

 

 

Szólj hozzá

zöldség vegeta Miranda zöldségkrém