2023. ápr 05.

Lambada szelet

írta: Miranda47
Lambada szelet

Szép dísze lehet a húsvéti asztalnak 
4_17.jpg

Ez a recept a családunkban öröklődik és mindig óriási sikere van. Hogy miért lambada a neve, azt nem tudnám megmondani. Egy viszonylag gyorsan összeállítható, finom, mutatós és kiadós süteményről van szó. 

Hozzávalók

a tésztához:

8 tojás

30 dkg cukor

8 evőkanál meleg víz

4 evőkanál kakaópor

1 csomag sütőpor

25 dkg liszt

a krémhez:

3 dl tej

1 csomag vaníliás pudingpor

1 vaníliás cukor

25 dkg vaj vagy Ráma margarin

10 dkg porcukor

ízlés szerint rum vagy aroma (elhagyható)

a mázhoz:

10 dkg vaj vagy Ráma

3 evőkanál kakaópor

10 dkg porcukor

1 evőkanál tej

vagy kész tortabevonó

2_30.jpg

Elkészítés

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, fokozatosan adagolva hozzá a meleg vizet.  A fehérjéket kemény habbá verjük. A  tojássárgás masszához adjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert habot. Két részre osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Egy nagy, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük először a sárga tésztát, majd a tetejére a barnát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig, tűpróbáig  sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A pudingport a tejben felfőzzük és azonnal, szorosan letakarjuk egy fóliával, hogy ne bőrösödjön meg. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat/margarint, illetve a rumot. Gépi habverővel simára keverjük a krémet és a kihűlt tészta tetejére kenjük. Hűvös helyen hagyjuk megdermedni, majd a tetejére simítjuk a forró csokimázt. Ez így készül: a porcukrot és a kakaóport  összekeverjük egy kis lábasban, majd ráöntjük  a tejet és rákockázzuk  a vajat. Alacsony lángon kezdjük el melegíteni. Várjuk meg, míg az összes vaj elolvad,  és még egy kis ideig melegítsük,  folyamatosan kevergetve, nehogy leégjen.

1_30.jpg

Érdemes a már kissé megszilárdult, de még nem kemény máz tetején éles késsel bejelölni a szeleteket, hogy felvágáskor ne törjön a bevonat.

Jó étvágyat!

    Miranda

 

Látogass el közénk, blogunk

  facebook csoportjába,  

ahol reggel és este is valami érdekessel várjuk követőinket, kedvelőinket. 

Iratkozz fel blogunk

VIDEÓ CSATORNÁJÁRA is,

hogy értesülj legújabb videóinkról!

Szólj hozzá

húsvét sütemény desszert mázas Miranda Lambada szelet