2012. jún 14.

Szellemes krimik és elegáns ruhák

írta: Adam G. Steve
Szellemes krimik és elegáns ruhák

Angela Lansbury
 a 
Gyilkos Sorok-ban.
Koránkelő lévén gyakran kapcsolom be a TV-t hajnalban, hogy megnézzem a VIASAT 3-on a Gyilkos sorok (Murder, She Wrote) című amerikai bűnügyi sorozat epizódjait. Jó néhány éve kísérem figyelemmel ezt a sorozatot, és nem csak a  fordulatos cselekmény miatt (az egyes epizódokat szinte már kívülről tudom, annyiszor láttam őket), hanem a főszereplő, Angela Lansbury játéka és remek öltözködése okán is.
J.B. Fletscher egy Cabot Cow-beli (USA), igen csinos, kissé már hervatag krimi-írónő, aki mindenféle bűnügyekbe keveredik (amerre lép, ott bizony gyilkosság történik). A sorozat szereplői még a bugyutácska helyi seriff, olykor (ha New Yorkba megy az írónő) a szórakozott felügyelő, akik persze a minden lében kanál írónő segítsége nélkül soha ki nem nyomoznák, hogy ki a gyilkos. Bezzeg ő! Furfangos észjárása minden gyilkosról lerántja a leplet, kiderülnek a titkos szálak.  Előtte nincs rejtély, közismertsége folytán ő is ismer mindenkit, kiterjedt rokonsága és ismerősei mindenben számíthatnak rá, igen megnyerő, pozitív személyiség. 
A már nem fiatal színésznőt  olyan jó ízléssel öltöztetik ezekben a filmekben, hogy az már-már példaértékű. Szebbnél szebb kabátok, kosztümök, ingruhák, blézerek, alkalmi ruhák, és a  jól megválogatott divatékszerek teszik elegánssá az általa alakított írónőt, Jessica Fletschert. Akinek gondot okoz saját öltözékének összeállítása, a színek harmonizálása, az nagyszerű ötleteket meríthet ebből a sorozatból. Jó szívvel ajánlom mindazok figyelmébe, akik szeretik a könnyed, szellemes krimiket és a szép ruhákat!   
Több más díj mellett a brit színésznő ötször nyerte el a Golden Globe díjat, sőt az angol királynő is kitüntette. A sorozat némely epizódja talán már 20 éves is lehet! Mostanság a VIASAT 3 és a STORY 4  is  műsorán tartja. Az alábbi videoklipben Angela Lansbury a Gyilkos Sorok című sorozatról  mesél.
Brigitta

Szólj hozzá