2014. jún 07.

Trópusi salsa szósz és narancsos répa saláta - grill csirkéhez

írta: Adam G. Steve
Trópusi salsa  szósz és narancsos répa saláta - grill csirkéhez

répa

A nyár beköszöntével elővehetjük végre a kerti grillsütőt és kedvünkre sütögethetünk.  Ha csirkehúst sütünk, próbáljuk ki hozzá a trópusi salsa szószt. A közép-amerikai eredetű salsa csodásan megbolondítja a grillcsirkét. Ha vendégeknek kínáljuk, elkápráztathatjuk őket egzotikus ízével, és pompás színeivel is. Jól illik hozzá az üde, friss narancsos répasaláta. Én rizsköretet készítettem hozzá.

Trópusi salsa szósz

Hozzávalók:

4 db apróra vágott ananász szelet (az eredeti receptben  mangó) 1 csokor apróra vágott petrezselyem 2 evőkanálnyi citromlé ½ közepes, apróra vágott vöröshagyma 1 közepes, apróra vágott piros, vagy sárga paprika 2 evőkanálnyi vörös borecet 2 evőkanálnyi cukor 3-4 pötty csipős piros arany só ízlés szerint ¼ kávéskanálnyi frissen őrölt feketebors

trópusi salsa Elkészítés:

Keverjük össze az aprított hozzávalókat. Egy külön tálban vegyítsük a citromlevet a borecettel, a cukorral, a sóval és a piros arannyal. Öntsük az aprított hozzávalókra és keverjük el. Végül kóstoljuk meg, és ha kell, ízesítsük ízlésünknek megfelelően. Tálaláskor ráönthetjük a grillezett csirkére, vagy külön tálba téve mártogatós szószként is feltálalhatjuk.

  Narancsos répasaláta

Egyszerűen elkészíthető, finom saláta, mely köretként is szolgálhat húsok és halak mellé. Vegetáriánus diétán lévőknek is kitűnő.

Hozzávalók:

6 db nagy sárgarépa (kb. fél kiló), reszelve 1 maréknyi mazsola 1.5 dl narancs dzsúsz 1 mokkáskanálnyi reszelt narancshéj 1 kávéskanálnyi cukor, vagy méz

sárgarépa saláta

Elkészítés:

Hámozzuk meg és reszeljük le a répát, majd a megmosott narancs héját is. Keverjük össze a hozzávalókat. Fogyasztás előtt hűtsük be egy pár órára. Hűtőben sokáig eláll.

Hedi Neu, Chicago

 

Szólj hozzá

saláta recept gluténmentes lisztmentes Hédi salsaegészséges táplálkozás