2017. jún 07.

Fehér krémsajtos tölgylevél saláta

írta: Adam G. Steve
Fehér krémsajtos tölgylevél saláta

 

A tölgylevél saláta levelei enyhén mogyoró ízűek és sokszínűek, ezért színes,

könnyű saláta készülhet belőle.

 

Ismét találtam valami finom újdonságot nézelődéseim során. A madársaláta, a szívsaláta, a rukkola után felfedeztem egy élelmiszer nagyáruházban a tölgylevelet, mely kitűnő saláta alapanyag.

A tölgylevél salátát formájáról, barnás zöld színéről és tölgylevél alakjáról ismerhetjük fel. Olaszországból ered, nagyon finom aromás levelei enyhén mogyoró ízűek és sokszínűek, ezért önálló szép, színes saláta készülhet belőle.

A salátáknak általában nem magas a vitamin tartalmuk, de fontos tudni, hogy a gyomor működésére jó hatást gyakorolnak, illetve alacsony energiatartalmuk segíti a könnyű, vegyes étrendet.

Nyáron önálló fogásként, vagy grillezett húsokhoz tálaljuk, akár minden nap más-más zöldséggel és sajttal kiegészítve.

Krémsajtos tölgylevél saláta hozzávalói 4 személyre:

 1 fej tölgylevél saláta

1 krémfehér hajdú sajt, vagy más zsíros, lágy sajt 185 gr.,vagy a kiszereléstől függően 150-200 gr.

2 db paradicsom

1 db hegyes, erős paprika (annak, aki szereti a csípösét)

1 kisebb uborka

2 evőkanál kukorica olaj

2 evőkanál fügés dresszing, vagy  ízesített balzsamecet

Elkészítése:

A salátát leveleire szedem és alaposan megmosom, úgyszintén a többi zöldséget is, majd hagyom kissé lecsöpögni.

Egy tálat kibélelek 2 egészben hagyott salátalevéllel, a maradék leveleket erre rátépkedem. A többi zöldséget ízlés szerint apróra felvágom, és a salátára helyezem, majd legvégén a krémfehér sajtot kockázás után rászórom. Ezt meglocsolom a kukorica olajjal és a dresszinggel. Sózni nem szükséges, mert hamar összeesik és a sajt különben is elég sós.

Tálalhatom önállóan, vagy hideg húsokhoz, halakhoz, de grillezéshez ez a király.

Vica

 

Szólj hozzá