2020. okt 23.

Kínai kel saláta

írta: Miranda47
Kínai kel saláta

 

C-vitaminban gazdag, könnyen elkészíthető

Nevéből is látszik, hogy a kínai kel Ázsiában őshonos, de csak a 19. században került Európába, és alig 70 éve vált ismertté. Magyarországon nem túl népszerű, mert nemigen tudjuk, mit kezdjünk vele. Pedig háromszor annyi fehérjét tartalmaz, mint a fejes káposzta, s ez a fehérje könnyen emészthető. Ezen kívül gazdag C-vitaminban, ásványi sókban és karotinban. Érdemes lenne tehát megbarátkozni vele és beilleszteni az étrendünkbe. Többnyire szupermarketekben kapható. Egy nagyon finom és könnyen elkészíthető receptet hoztam most Nektek. Húsételek mellé salátaként, de akár önmagában, vacsorára is fogyaszthatjuk. Fogyókúrázóknak kimondottan ajánlom!

Hozzávalók:

1 kínai kel (kb. 60 dkg)

1 evőkanál majonéz

3 dl főzőtejszín

1 kisebb fej vöröshagyma

1 evőkanál mustár

fél teáskanál ecet

1 teáskanál olaj

1 mokkáskanál szerecsendió

só, fehérbors, Vegeta ízlés szerint

 

Elkészítése:

A kínai kelt leveleire szedjük szét és vékonyabb csíkokra szeleteljük (én ki szoktam vágni a nagyon vastag, húsos ereit és a végéből is levágok kb. 5 centit). A  vöröshagymát felaprítjuk, egy tálba tesszük és a többi hozzávalóval együtt mártást készítünk. Ebbe forgatjuk bele a kelcsíkokat. Egy kis ideig hűtőben tartva hagyjuk összeérni az ízeket. Sajtos lepénnyel tálaltam.

    Jó étvágyat!

Miranda

Szólj hozzá