2021. ápr 15.

Kefires bögrés amerikai palacsinta

írta: Miranda47
Kefires bögrés amerikai palacsinta

Könnyen elkészíthető édesség

2_3.jpg

Az amerikai filmekben gyakran látjuk, hogy a szereplők reggelire kis, kerek, vastag palacsintákat fogyasztanak. Az alábbi recept segít abban, hogy ilyen szép, magas palacsintáink sikerüljenek.

 

Hozzávalók:

fél liter kefir

2,5 bögre liszt (2 és fél dl-es bögrét használva)

1 tojás

1,5 evőkanál cukor

késhegynyi só

fél kávéskanál étkezési szódabikarbóna

 

A tálaláshoz:

lekvár, tejföl, esetleg nutella, juharszirup, gyümölcs, ízlés szerint porcukor

 1_2.jpg

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű kefirt egy tálba öntjük, jól kikeverjük a tojással, cukorral és sóval, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával vegyített lisztet. Mixerrel vagy kézzel gyorsan simára keverjük és fél órát állni hagyjuk, hogy a szódabikarbóna reakcióba lépjen a kefirrel. Fontos, hogy többé nem szabad keverni a tésztát! Ha letelt az idő, egy serpenyőben olajat forrósítunk és óvatosan kiszaggatunk egy-egy evőkanálnyit a masszából. A forró olajba csorgatjuk, úgy, hogy a palacsinták nagyjából kerek formát nyerjenek. Pár perc múlva, amikor már szépen megemelkedtek, megfordítjuk, és a másik felüket is pirosra sütjük. Kb. 8 darab, 12 cm átmérőjű és 1,5-2 cm vastag palacsinta lesz belőle. A serpenyő méretétől függően egyszerre többet is kisüthetünk.

Lekvárral, tejföllel, juharsziruppal, gyümölccsel vagy nutellával kínálhatjuk, tetejüket porcukorral is megszórhatjuk.

 4_2.jpg

 Jó étvágyat!

       Miranda

 

Ha tetszett a bejegyzésünk, látogass el közénk blogunk facebook csoportjába, ahol reggel és este is valami érdekessel várjuk követőinket, kedvelőinket. Örülünk, ha írásainkat lájkolod (a cikk alatt) és megosztod, vagy továbbküldöd e-mail-ben.

Szólj hozzá

reggeli amerikai édesség recept palacsinta desszert bögrés süti Miranda