Kefires bögrés amerikai palacsinta
Könnyen elkészíthető édesség
Az amerikai filmekben gyakran látjuk, hogy a szereplők reggelire kis, kerek, vastag palacsintákat fogyasztanak. Az alábbi recept segít abban, hogy ilyen szép, magas palacsintáink sikerüljenek.
Hozzávalók:
fél liter kefir
2,5 bögre liszt (2 és fél dl-es bögrét használva)
1 tojás
1,5 evőkanál cukor
késhegynyi só
fél kávéskanál étkezési szódabikarbóna
A tálaláshoz:
lekvár, tejföl, esetleg nutella, juharszirup, gyümölcs, ízlés szerint porcukor
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű kefirt egy tálba öntjük, jól kikeverjük a tojással, cukorral és sóval, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával vegyített lisztet. Mixerrel vagy kézzel gyorsan simára keverjük és fél órát állni hagyjuk, hogy a szódabikarbóna reakcióba lépjen a kefirrel. Fontos, hogy többé nem szabad keverni a tésztát! Ha letelt az idő, egy serpenyőben olajat forrósítunk és óvatosan kiszaggatunk egy-egy evőkanálnyit a masszából. A forró olajba csorgatjuk, úgy, hogy a palacsinták nagyjából kerek formát nyerjenek. Pár perc múlva, amikor már szépen megemelkedtek, megfordítjuk, és a másik felüket is pirosra sütjük. Kb. 8 darab, 12 cm átmérőjű és 1,5-2 cm vastag palacsinta lesz belőle. A serpenyő méretétől függően egyszerre többet is kisüthetünk.
Lekvárral, tejföllel, juharsziruppal, gyümölccsel vagy nutellával kínálhatjuk, tetejüket porcukorral is megszórhatjuk.
Jó étvágyat!
Miranda