2020. jún 03.

Így újítsuk meg a ruhatárunkat!

írta: S. Cecilia
Így újítsuk meg a ruhatárunkat!

 

Ötletek ruhadarabok kombinációjára és átalakítására

Ági nem ismeretlen blogunk olvasói előtt. 
Öltözködés ügyben kaptunk már tőle
jó tanácsokat. Ezúttal ötleteket ad
arra, hogy egy kis kreativitással
hogyan kombinálhatjuk össze,
vagy alakíthatjuk át ruhatárunkat.

    Kedves "kor"társaim!

Miután több-kevesebb nehézséggel túléltük a járvány adta helyzet legnehezebb szakaszát, most  már szabadabban kijárhatunk és talán a kedvünk is jobb. Ha van egy kis szabadidőnk, arra buzdítok, hogy foglalkozzunk egy kicsit az öltözködésünkkel, legyünk kreatívak! A  takarékosság és a környezetvédelem  jegyében nézzük át a ruhatárunkat, vegyük elő szépen a már  divatjamúlt ruháinkat és alakítgassunk! Utána nagyon jó érzés egy "új" darabot felvenni. Kedvcsinálónak bemutatnám én miket alkottam.


A harminc éve magam varrta nadrágomat azért nem dobtam ki, mert nagyon kellemes, vékony, szellős anyagból  van. Bokáig ért, de már untam, hát levágtam. Nem a legdivatosabb, de egy újabb felsővel vagy kis ékszerrel feledtetni lehet a korát. Nézzük mi lett belőle egy átalakítás után. Sajnos az átalakítás előtt nem készült fotó, ezért hozzátűztem egy darabot, hogy lássuk körülbelül milyen volt egykoron.

Ma ilyen. Egy darab ripsz szalag lett az öv és ezzel a kis sárga pamut trikóval és a mellékelt szandállal fogom viselni a sétákon, ha már melegebb lesz.

 

Egy másik sikeres átalakításom egy régi, tunika hosszúságú, banánzöld blúz-kabát, melynek  színét és anyagát is szerettem, mert mutatós darab, de a fazonja már nem volt divatos. Ezért  az  ujját beszűkítettem, és az alját levágtam.  Így most divatos, üde nyárias lett, és ami a fontos, jól tudom variálni, sok mindennel fel tudom venni.

Az első fotón bemutatom, milyen volt átalakítás előtt, a másodikon, hogy milyen lett az átalakítás után, ahol fekete nadrághoz vettem fel. Készítettem néhány fotót arról, milyen kombinációkkal fogom viselni.

Az első képen a blúz-kabát egy  olajzöld plisszé szoknyával látható hozzávaló sállal, a másodikon fehér nadrággal,  a retikülös képen pedig egy sötétkék nadrággal kombináltam.  Ezekenkívül még fehér vászonszoknyával is hordani fogom.

Szeretem nyáron a fehéret. Van egy fehér nadrágom, mely bő szárú volt, és ezt most átalakítottam úgy, hogy bevettem a bőségéből. Nyárra nagyon jól variálható különböző felsőkkel és kiegészítőkkel. A kockás blúzzal, barna övvel, drapp szandállal és szalmatáskával inkább szaladgálós, vásárláshoz való, míg a piros blúzzal, fehér laptáskával, fehér szandállal és aranyszínű övvel, elegánsabb, ünnepélyesebb.

 

Otthon is szeretek kényelmes és csinos ruhákban járni. Erre a célra vásároltam egy utcára nem való kezes-lábas szabadidő ruhát. Ez könnyű, rugalmas trikó anyagból van, délután veszem fel, amikor pihenek egy  kényelmes fotelbe befészkelve magam és rejtvényt fejtek, vagy olvasok. Délelőtti főzéshez sajnálnám felvenni, ilyenkor inkább olcsó trikókat hordok. Ha valamiből nem jön ki a folt, azt befogom főzéshez. Otthonra nyáron, nagy melegben sortot is hordok, és délutánra van egy kedvenc csíkos pamutruhám is.

Remélem, hogy sikerült sokaknak kedvet csinálnom az átalakításhoz, vagy egyszerűen csak a meglévő ruhadarabok egymással és kiegészítőkkel való kombinálásához.

A ruhatárral való foglalatossághoz jó időtöltést kívánok!

      saját fotók

Ági

Szólj hozzá