2021. ápr 01.

Húsvéti finomságok: válogatás receptjeinkből

írta: Régiségek blog
Húsvéti finomságok:  válogatás receptjeinkből

mad__r2_600x487.jpg

Az ünnepre előkerülnek a szakácskönyvek. Bloggereink is szeretnek sütni-főzni, az évek során sok, finomabbnál-finomabb recept került fel a blogba. A legjobbakból válogattunk néhányat. A recept nevére kattintva megnyílik a cikk, ahol a részletek megtekinthetők. Jó előkészületeket, nyugodt sütés-főzést kívánunk!

 

Liza citrommázas répatortája

r__pa_3.jpg

Liza mindig nagy gonddal készíti süteményeit, a bonyolultabb receptek sem riasztják el. Ha vendégségbe megyünk hozzájuk, biztos, hogy valami különleges finomsággal vár. Családja és barátai körében is népszerű citrommázzal borított répatortája.

 

Sári gyümölcsös túrótortája

Epertorta1.jpg

Sári  szeret sütni, süteményei nemcsak finomak, de gyönyörűek is. Gyümölcsös túrótortája mindig idénygyümölcsökkel készül.  Itt bemutatott epres tortája egy születésnapra készült, és mint írja, bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Egy kis türelem kell a gyümölcsszemek elhelyezéséhez, szerencsére Sárinak van belőle bőven.

 

Hédi lisztmentes csokitortája

csokitorta3.jpg

Hédiről néhány éve derült ki, hogy lisztérzékeny. Kitartó és szorgos konyhai kísérletezéssel olyan recepteket alakított ki, amelyek számára is fogyaszthatóak, de a nem lisztérzékenyeknek is élvezhető, finom ételek. Az alábbi csokitorta Hédi receptgyűjteményének egy illusztris darabja.

 

Anna madárkái kelt tésztából 

mad__r5_600x450.jpg

Anna süteményes receptjei  régiek és újak,  származási helyüket illetően is sokfélék. A kelt tésztából sült húsvéti madárkák receptje egy megható történetbe van "csomagolva", melyből kiderül, hogy a Föld különböző részein ugyanazt a finomságot sütik  a gyerekek örömére.   

 

Papá Stefano kaszinótojás receptje

kaszin__1.jpg

Papá Stefano azon kevés férfiak közé tartozik, akik nemcsak ünnepi alkalmakkor, hanem hétköznap is sütnek-főznek. Alapos gonddal megírt receptjei az egészen kezdőknek is jó eligazítást nyújtanak. Kaszinótojás receptjét bizonyára már sokan ismerik, de a mindig újak szívesen fogadják majd, különösen az ötletes kaszinótojás variációkat.

 

Hagymás kifli, ahogy Mihály készíti

K__poszt__s1_600x366.jpg

Mihály süteményeit baráti összejöveteleken kóstolgatjuk nagy kedvvel. Receptjei általában egyszerűen elkészíthetőek  és az eredmény mindig valami  érdekes finomság. Hagymás kiflijeit különösen kedveljük.

 

Miranda orosz céklasalátája

6__595x600.jpg

Miranda receptjei nemzetköziek, konyhája változatos és ízletes. Salátái gyakran  szokatlan zöldségekből és egyéb alapanyagokból készülnek. Édességei általában egyszerűen elkészíthetőek. Ízlésesen tálalt ételei igen népszerűek. A Vinegret névre hallgató céklasaláta kiadós, akár önálló ételként is szerepelhet.

 

Ha tetszett a bejegyzésünk, látogass el közénk blogunk facebook csoportjába, ahol reggel és este is valami érdekessel várjuk követőinket, kedvelőinket. Örülünk, ha írásainkat lájkolod (a cikk alatt) és megosztod, vagy továbbküldöd e-mail-ben.

 

 

Szólj hozzá

saláta torta édesség recept sütemény hidegtál Húsvét