
Kerti parti, vendégség alkalmával finom és különleges italkisérők a fűszeres, pirított magok, de étvágygerjesztőként is kínálhatjuk ebéd, vagy vacsora előtt az év bármely szakában. Szép kis üvegekbe téve én ajándéknak is szoktam adni ( pl. Karácsonyra).
Hozzávalók:
1/4 kávéskanál őrölt fahéj
1/4 kávéskanál kardamom, vagy római kömény
1 késhegynyi cayenne bors
½ kiló sótlan fahéjas gyümölcs mag, vegyesen. Én az alábbiakat használtam: dió, mogyoró, mandula, kesudió, pekán dió.
2 evőkanál sótlan vaj
3 evőkanál barnacukor
3/4 evőkanál víz
1/2 kávéskanál só

Elkészítés:
Keverjük össze a fűszereket, a sót és a cukrot és tegyük félre. Hevítsük a magokat szárazon egy serpenyőben, amíg ...