Vodkaszószos spagetti
Ezt a különleges ízű szószt használhatjuk főtt tésztához, mint önálló ételhez, de csirkehúshoz, vagy halhoz is. Készülhet frissen, de le is fagyaszthatjuk. Ha vendégeknek adjuk, ne áruljuk el előre, hogy vodkával készült.
Hozzávalók 6 személyre
fél kg spagetti
1 evőkanál vaj
3 evőkanál olivaolaj
1 nagy fej apróra vágott vöröshagyma
4 gerezd összenyomott fokhagyma
80 dkg konzerv egész paradicsom, apróra darabolva
25 dkg konzerv pardicsomszósz
1,2 dl vodka, vagy egyéb magas alkoholtartalmú ital
1,5 dl főzőtejszín, vagy tejföl
8 evőkanál reszelt parmezánsajt, plusz még a tetejére ízlés szerint
fél csomag apróra vágott zöld petrezselyem
egy maroknyi friss, aprított bazsalikom levél, plusz még a tetejére ízlés ...