HIDEG KÖRTELEVES MELEG NAPOKRA
Meleg napokon különösen finom ez a szokatlan ízkombinációjú hűtött leves.
Hozzávalók
8 érett körte felaprítva (ha vastag a héja, meghámozva)
1,5 liter víz
8 evőkanál cukor
1 és fél citrom leve
2 rúd fahéj
1 kávéskanál citromhéj reszelve
1 evőkanál gyömbér felaprítva apróra
1 evőkanál kukoricakeményítő, vagy búzaliszt
2 dl tejföl, vagy zsíros (görög) joghurt
Elkészítés
Az első hét hozzávalót tegyük be egy nagy lábosba. Forraljuk fel, majd forrás után vegyük kis lángra és addig főzzük, amíg a körték és a gyömbér megpuhulnak. Szűrjük le, és a folyadékot tegyük egy másik lábosba. Távolítsuk el a fahéj rudakat. A szilárd anyagokat mixerrel, vagy passzírozóval pépesítsük teljesen ...