Kelt kalács sós és édes változatban
Kísérletező kedvűeknek

Míg kicsik voltak az unokáim, szívesen tüsténkedtek körülöttem a konyhában, tanítgattam őket fánkot sütni, tésztát gyúrni és nyújtani, közösen főzőcskéztünk is. Az utóbbi években azonban hiába hívom őket, fontosabb lett a tanulás, a lovagok – ez érthető. A telefonjuk vég nélküli nyomkodása viszont bosszant. Hasznosabb és fontosabb lenne, ha megtanulnának rendesen főzni és sütni. Boldogan adnám át nekik minden tapasztalatomat, az apró fogásokat, trükköket, amit én is anyukámtól és nagymamáimtól tanultam.



















Az utóbbi években környezetemben több olyan esettel találkoztam, amikor az idős házaspár nőtagja megbetegedett és a férje ápolta. Szívszorító, ugyanakkor lélekemelő is volt végig követni, milyen odaadással, helytállással ápolták a férfiak a párjukat szinte az utolsó pillanatig. Fordítva hasonló eseteket gyakran tapasztalunk, hiszen általában a nők élnek tovább és a férfiak halnak meg előbb. 





