Sütőben sült cékla-sütötök-spenót saláta
A sült és nyers zöldségekből készült salátát húsok mellé köretként, vagy salátaként is fogyaszthatjuk. Én egy születésnapi ebédre készítettem kalóriaszegény diétán lévő férjemnek párolt csirkehús mellé. A színei miatt nagyon mutatós, különleges étel.
Hozzávalók:
Fél kanadai sütőtök
2 közepes méretű cékla
1 avokádó
20 dkg fetasajt
egy marék friss spenót
2 evőkanál olivaolaj
1 evőkanál mag
só, bors, citrom, vagy almaecet
Elkészítés:
A sütőtököt és a céklát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. Egy tepsibe rakjuk a kockákat, meglocsoljuk olívaolajjal, meghintjük kevés sóval, majd előmelegített sütőbe tesszük és kb. 40-50 ...