Kuszkuszos zöldségleves
Keleti fűszerekkel ízesített zöldségleves kuszkusz betéttel. Nemcsak egzotikusan színes, de különlegesen finom is, elkészítése nagyon egyszerű. Egy ázsiai országban ettem először és nagyon megkedveltem.
Hozzávalók 8 személyre :
Sárgarépa, fehérrépa, krumpli, tök, fejes káposzta, karfiol, édes burgonya, zeller gumója és zöldje, karalábé – tetszés szerint vegyesen – összesen 1 kg
5 nagy fej vöröshagyma
20 dkg kuszkusz
1 üveg csicseri borsó konzerv (választható)
só, bors
1 kávéskanál őrölt római kömény
1 kávéskanál kurkuma
4 evőkanál olivaolaj
Elkészítése:
Egy nagy fazékban az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, majd a 3 cm-es darabokra aprított, megpucolt, megmosott zöldséget ...